One day

Matisyahu  is een Amerikaanse zanger, songwriter en reggaezanger, beatboxer en alternatieve rockmuzikant. Hij staat bekend om zijn spirituele teksten en zijn unieke muzikale mix. Een van zijn beroemdste hits is het nummer ‘One Day’, een lied van hoop voor de toekomst van de wereld.

In een interview over dit nummer zei Matisyahu: “Het is een lofzang van hoop met een grote beat, het soort lied dat je doet meezingen en tegelijkertijd je hart opent.” Een lied van eenheid, vrede en hoop op een betere toekomst.

Het is geen verrassing dat Koolulam het koos voor een uniek optreden. Koolulam is een Israëlisch sociaal-muzikaal initiatief, gericht op het samenbrengen van mensen uit alle hoeken van de diverse, multiculturele Israëlische samenleving. Ze organiseren massa-events, waarin ze mensen uit alle lagen van de bevolking samenbrengen om gewoon samen te zingen.

Op 14 februari 2018 brak Koolulam opnieuw barrières, dit keer in Haifa, Israël.  Koolulam bracht een groep van 3.000 mensen die elkaar niet kenden, samen om een prachtige vertolking te zingen van Matisyahu’s ‘One Day’, een boodschap van vrede en coëxistentie, in drie talen: Engels, Arabisch en Hebreeuws. Je kan de ondertitels aanklikken in de video.

In de video zie je een mix van joden, moslims, en christenen, sommigen religieus, sommigen seculier. Het is duidelijk dat de deelnemers ontroerd zijn door deze ervaring. Het is ook echt bijzonder om er nu naar te kijken en de hoop en vreugde mee te ervaren. Elke persoon heeft een andere achtergrond, een andere religie, een andere taal, een verschillende overtuiging. Wat hen allemaal verenigt, is de hoop op een betere toekomst en hun krachtige uitdrukking van deze droom met dit nummer.

(bron: goodnet.org)